woensdag 10 december 2014

'Beste kijkers': hier is Tine Embrechts

 
'Beste kijkers': hier is Tine Embrechts

Sinds vorige week blikt actrice Tine Embrechts (39) samen met Nathalie Meskens en Sven De Ridder terug op de televisieweek. Ze zit daar haar vrolijke zelf te zijn zoals alleen zij dat kan. Nu al onvergetelijk is haar blik na het fragment uit de finale van de Nederlandse versie van ‘De slimste mens’, waar twee vrouwen alles wat ze weten over testikels moeten opsommen, en één van hen niet verder komt dan...

Tine Embrechts «Twee losse zakken! Ja, het enige wat ik toen kon denken was: ‘Wááát?’ Vandaar die blik, ook omdat ik me dan afvraag: ‘Waarom moet dit op televisie komen?’ Dat denk ik overigens wel vaker.»

    'Opeens ben ik een oudere vrouw die een bink aan de haak heeft geslagen. Zo was en is dat níét!'

HUMO Hoe kies je zelf of je meedoet aan een programma of niet?

Tine Embrechts «Dat verandert. Ik heb heel lang iedereen en mezelf willen behagen, ervoor willen zorgen dat mijn omgeving alles goed vond wat ik deed. Maar van ‘Beste kijkers’ weet ik op voorhand dat mijn moeder dat pure flauwekul vindt. Nu lukt het me om dan te denken: ‘Ja, mama. Het is wat het is. Punt.’ Terwijl ik daar vijf jaar geleden helemaal over in de knoop zou zitten, en zou denken: ‘Nee, ik mag dat niet doen, want mijn ouders vinden het niet goed.’

»Nu, ik word bijna 40 en Bart Peeters is zijn Nederlandstalige muzikale carrière begonnen rond zijn 40ste. Ik kan me voorstellen dat ik ooit die kant uitga.»

HUMO Houdt je leeftijd je bezig?

Tine Embrechts «Ik wil daar nu niet te veel over zagen, maar tussen de 40 en de 50 kom je als actrice in een moeilijke fase, de fase dat je geen jongemeisjesrollen meer krijgt. Wat me opvalt, is dat die grens steeds verder op schuift. Tien jaar geleden speelde Koen De Bouw met Tine Reymer in ‘Sedes en Belli’; nu speelt Koen in ‘Professor T’ met Ella Leyers. Hij mag ouder worden, maar de vrouwen naast hem blijven 25.»

Geen opmerkingen:

Een reactie posten